16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor

Image

16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor

20/08/2026

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ev sahipliğinde Türkiye, İtalya, İran ve Brezilya'dan ekiplerin katılacağı festival, bu yıl Lefkoşa Folklor Derneği bünyesinde ve Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM), Turizm ve Folklor Araştırmaları Derneği (TUFAD), Gençlik Merkezi Birliği ve Halk Sanatları Derneği (HASDER) paydaş organizatörlüğünde düzenlenecek.

Festival, 27 Ağustos’ta İplik Pazarı Erdinç Gündüz Meydanı’nda start alacak

Festival, 27 Ağustos Perşembe akşamı İplik Pazarı Erdinç Gündüz Meydanı’nda yer alacak halka açık halk oyunları workshopları, Grup Ottantik, Dj performansı ve Kıbrıs mutfağından ikramların olacağı Kıbrıs Gecesi ile başlayacak.

Festivalin ana mekanı Kızılbaş Parkı olacak

Festival için adaya gelen misafir heyetler da 28 Ağustos Cuma günü gruplar halinde yetkilileri ziyaret edecek, akşam da saat 20.00'de Kızılbaş Parkı’nda kortejle açılış gecesi düzenlenecek. Gösteriler, 29 ve 31 Ağustos'ta Kızılbaş Parkında ücretsiz olarak devam edecek. Festival 1 Eylül Salı günü saat 20.30'da Kızılbaş Parkı'nda gerçekleştirilecek kapanış seremonisi ve ardından sahnelenecek gösterilerle sona erecek. 30 Ağustos Pazar günü ise Lido Beach'de deniz günü ardından da Dernekler Sokak'ta güzellik ve dans yarışmaları yapılacak.

Harmancı: “Festival her yıl daha da kurumsallaşıyor”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Festival dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında, her yıl daha da kurumsallaşarak derneklerin güzel işbirliğine sahne olan festivale ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

“Festivalin Dünya Barış Günü'ne de denk gelmesinin ayrı bir önemi oluyor”

Harmancı, Turizm Bakanlığı, CIOFF Kuzey Kıbrıs, katılımcı dernekler ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, festivalin Dünya Barış Günü'ne de denk gelmesinin ayrı bir önemi olduğunu belirtti ve katılan halk dansları ekiplerinin ülkeden unutulmaz dostluklar kurarak ayrılmalarını diledi.

Kıray: “16 yıl boyunca işbirliği ile festivali yapabilmek çok önemli”

FOLKDER Başkanı Hatice Kıray da 16. kez düzenlenecek festivalde izleyicilere çok güzel ve eğlenceli bir hafta hazırladıklarını söyledi. Kıray, Turizm Bakanlığı, LTB ve Uluslararası Folklor Festivalleri ve Halk Sanatları Organizasyonları Konseyi (CIOFF) Kuzey Kıbrıs Başkanı Özlem Kadirağa'ya teşekkür etti.

16 yıl boyunca işbirliği ile festivali yapabilmenin önemli olduğunu kaydeden Kıray, tüm halkı 27 Ağustos Perşembe akşamı İplik Pazarı'na davet etti.