Arabahmet Kültür Evi'nde İspanyol ritimli akşam

Lefkoşa Belediye Orkestrası (LBO) hem başkent hem ülk müzik yaşamında değer katan çalışmalarına devam ediyor. Woodwind Quartet & Oytun Küskü, İspanyol ritimleri ve esintileri ile Arabahmet Kültür Evi'nde müzikseverlerle buluştu.  Flütte Münevver Sakar, obuada Çağın Dostel, klarnette Ebru Pendakomolu, fagotta Ali Suyolcu ve perküsyonda Oytun Küskü’nün yer aldığı konser, büyük beğeni ile dinlendi.  Konserde, Enrique Granados, Isaac Albeniz, P.I.Tchaikovsky, G. Bizet, Pascual Perez Chovi, Pascual Marquina Narro ve Manuel Penella’nın ölümsüz eserleri başarı ile yorumlandı.

| 28/03/2024|

Başkan Harmancı: “Ülkede tiyatro oynanıyor' diyenler, bilakis tiyatroya hakaret ediyor"

Kültür ve sanatın başkenti Lefkoşa'da Lefkoşa Belediye Tiyatrosu her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Tiyatro Günü’nde tiyatro severlerle buluştu. 27 Mart'a özel olarak sahnelenen ‘Park’ta Güzel Bir Gün’ oyunu öncesinde Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Cem Aykut konuşmalar gerçekleştirildi ve LBT'nin Dünya Tiyatro Günü bildirisi okundu.   Başkan Harmancı: Bu tiyatronun kurucu jenerasyonu çok büyük bedeller ödedi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, LBT'yi kuran jenerasyonunun büyük bedeller ödediğini ve belediye tiyatorsunun kurup bugünlere getirenler olduğuna dikkat çekerek Işın Cem’i andı, Erol Refikoğlu, Osman Alkaş ve Yaşar Ersoy’un verdikleri mücadeleleri anımsattı.   Şu anda LBT’nin çok değerli bir kadro sahip olduğunu, sadece Lefkoşa değil tüm ülke ve Türkiye'de de büyük beğeni toplamaya devam ettiğini belirten Başkan Harmancı, ülkede yaşanan birçok olumsuzluk karşısında tiyatronun ışığının önemini şu sözlerle açıkladı: “Ülkede hırsızlık, dolandırıcılık, insan kaçakçılığı yapılıyor. Bunların hiçbiri tiyatroda yok, çünkü tiyatro bunlarla yüzleşmek için var. Tiyatro bunları deşifre etmek, toplumları uyandırmak için var. LBT değerlerine sahip çıkarken misyonunu muazzam bir şekilde yerine getiriyor ve getirmeye devam edecektir.”    “Ülkede tiyatro oynanıyor' diyenler, bilakis tiyatroya hakaret ediyor” Başkan Harmancı, tiyatronun bugünlerde bazıların mesnetsizce ağzına pelesenk olduğunu belirtirken "Bu ülkede tiyatro oynandığını söyleyerek bilakis tiyatroya hakaret ediyorlar. Özellikle siyasetçilerin bazı zamanlar çok konuşmaması gerekiyor, tiyatroya ilişkin düşünceleri onu yaşayanların söylemesi gerekiyor.” dedi.  Başkan Harmancı’nın konuşmasının ardından Lefkoşa Belediye Tiyatrosu 27 Mart Dünya Tiyatro Günü Bildirisi, genç tiyatro sanatçıları Açelya Bükülmez, Fuat Zorali ve Ekin Karaböcek tarafından okundu. ; Konuşmaların ardından İzel Seylani, Aytunç Şabanlı ve Melis Beşe’nin yer aldığı ‘Park’ta Güzel Bir Gün’ oyunu seyirci ile buluştu.

| 28/03/2024|

LTB El Ele Kreşi minikleri “Karagöz: Gizli Hazine’yi izlediler

Lefkoşa Türk Belediyesi El Ele Kreşi’ndeki minikler Gizli Hazine adlı Karagöz-Hacivat Gölge Oyununu izlediler. Büyükhan Hayalhane 127’de Hayali İzel Seylani ve yardak Hüseyin Kasapoğlu tarafından oynatılan “Karagöz: Gizli Hazine” oyununu büyük bir merak ve heyecanla izleyen kreş çocukları oyun içindeki şarkılar, şakalar ve Karagözle Hacivat’ın konuşmalarıyla keyifli dakikalar geçirdiler. Etkinlikte ayrıca Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri tarafından boyamalar da yapıldı.

| 25/03/2024|

LBO’dan İspanyol ritimleri ve esintileri konseri

Lefkoşa Belediye Orkestrası(LBO) Woodwind Quartet & Oytun Küskü, İspanyol ritimleri ve esintileri ile müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 27 Mart Çarşamba akşamı saat 20.00’de Arabahmet Kültür Evi’nde gerçekleştirilecek konserin biletlerine online olarak www.biletinial.com internet adresinden ulaşılabilecek. Konserde Münevver Sakar (flüt), Çağın Dostel (obua), Ebru Pendakomolu (klarnet), Ali Suyolcu (fagot) ve Oytun Küskü (perküsyon) yer alacak. Konserde Carmen (Selections from), Isaac Albeniz (Mallorca-Barcarola), Enrique Granados (Danza Espagnola- No.2 “Oriental”) gibi müzisyenlerden birçok parça müzikseverlerin beğenisine sunulacak.

| 25/03/2024|

LTB-KT.Fizyoterapistler Derneği iş birliğinde büyüklerimiz Kızılbaş Parkı’nda doğayla iç içe egzersizler yaptı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından K.T. Fizyoterapistler Derneği iş birliğinde İyi Ki’lerimiz için Merkez Lefkoşa’da yer alan Fizyoterapistlerle Grup Egzersizleri bu kez Yaşlılar Haftası dolayısıyla Kızılbaş Parkı’nın doğal ortamında gerçekleşti. LTB Başkanı Mehmet Harmancı da etkinliğe katılarak hem üyelerle sohbet etti hem de üyelerin yaptığı egzersiz ve kültür-fizik hareketlerine eşlik etti. K.T. Fizyoterapistler Derneği iş birliğinde İyi Ki’lerimiz için düzenlenen ve sağlık, mental ve sosyalleşme açısından oldukça verimli olan egzersizler yanında birim tarafından saç bakımı ile kuaför, tansiyon-şeker ölçümü, kan tahlili testi, hastane ulaşım hizmeti, hastaneden ilaç temini, psikolojik destek gibi hizmetler, özel günlerde düzenlenen etkinliklere, tiyatro, konser, gezi gibi sosyal ve kültürel faaliyetlere katılım hizmetleri sunuluyor. Avrupa ülkelerinde yaygın olarak uygulanan Fizyoterapistlerle Grup Egzersizleri ile birey hem yaş grubuna göre bedensel hareketler yaparak hayatına sağlıklı bir şekilde devam ediyor, hem mental olarak kendini egzersizlere odaklayarak rahatlarken grup içerisinde arkadaşları, yeni tanıştığı arkadaşları ile sosyalleşme imkanı da buluyorlar

| 22/03/2024|