Fellahoğlu Arabahmetle ilgili Baraka Kültür Merkezi’ni bilgilendirdi

Image

Fellahoğlu Arabahmetle ilgili Baraka Kültür Merkezi’ni bilgilendirdi

06/02/2014

 

 

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu 4 Şubat Pazartesi günü Baraka Kültür Merkezi Aktivistlerini kabul ederek Arabahmet Kültür Merkezi’nin kiralanma süreciyle ilgili detaylı bilgi verdi.Kabulde hazır bulunan LTB Meclis Üyesi Onur Olguner ve LTB Projeler Şubesi Amiri Ali Güralp, Baraka Kültür Merkezi Aktivistleri’ni Arabahmet Kültür Merkezi ile ilgili bilgilendirdi.

Refikoğlu: “Amatör tiyatroların oyunlarını sahneleyecekleri tek mekan Arabahmet”

Kabulde konuşan Baraka Kültür Merkezi Aktivisti Merter Refikoğlu, Kıbrısta’taki amatör tiyatroların oyunlarını sahneleyecekleri tek mekanın Arabahmet Kültür Merkezi olduğunu söyleyerek bu kültür merkezinin Girne Amerikan Üniversitesi’ne kiralanması ile ilgili endişelerini dile getirdi. Refikoğlu Arabahmet Kültürevi’nin LTB’nin kontrolünde kalıp, sivil toplum örgütlerinin ve halkın kullanımında olması gerektiğine inandıklarını vurgulayarak Fellahoğlu’ndan geç kalınmadan alınan kararın yeniden gözden geçirilmesi talep etti.

Fellahoğlu: “Atıl durumdan daha verimli hale getireceğiz”

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ise ziyaretlerinden dolayı Baraka Kültür Merkezi Aktivistlerine teşekkür ederek Arabahmet Kültür Merkezi ile ilgili verdikleri mücadele ve yaklaşımlarına saygı duyduğunu kaydetti. Arabahmet Kültür Merkezi ile ilgili aktivistlere bilgiler veren Fellahoğlu göreve geldiğinde atıl durumda olan ve amacı dışında kullanılan şirketi yeniden faaliyete geçirdiğini belirtti.

Arabahmet Bölgesi Geliştirme Şirketi’nin binayı 30 gün önceden bildirmek kaydıyla yılda 45 günü geçmemek şartıyla kullanabileceği veya uygun gördüğü kuruluşlara kullandırabileceğini ifade eden Fellahoğlu mukaveleye konan somut maddeler ile mekanın çeşitli amatör tiyatro gruplarının kullanımına da açık olacağını kaydetti.

Fellahoğlu şirketi yeniden faaliyete geçirilmesindeki amacın Arabahmet bölgesini canlandırmak olduğunu ve bu kapsamda atılan adımların LTB bünyesinde kapsamlı olarak değerlendirildiğinin altını çizdi.