LTB’den toptancı ve tedarikçilere yönelik denetim ve bilgilendirme

Image

LTB’den toptancı ve tedarikçilere yönelik denetim ve bilgilendirme

14/04/2020

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB),Korana virüs salgınının ülkemizde de yaşanması sonrasında aldığı önlemlere bir yenisini daha ekleyerek Bakanlar Kurulu kararları çerçevesinde açık olan toptancı ve tedarikçilere yönelik hem bilgilendirme hem de denetimler gerçekleştiriyor.

LTB Sağlık Şubesi ile Çarşı Mezbaha Birimi ekiplerinin gerçekleştirdiği denetim ve bilgilendirme çalışmaları çerçevesinde 9 Nisan’dan itibaren içerisinde veteriner ve gıda mühendislerinin de yer aldığı her belediye ekipleri LTB sorumluluk alanınnda bulunan tüm gıda depoları, paket yerleri ve tedarikçileri teker teker denetleyip  bilgilendirme yapıyor.

Kimya mühendisi Memduh Erişmen’in de yer aldığı çalışmalar çerçevesinde Covid-19’a karşı hem işyeri çalışanlarının hem de yurttaşların korunmasına yönelik alınması gereken tedbirler, dikkat edilmesi gereken noktalar ve uygun paketleme yöntemleri konularında işyeri sahipleri ve çalışanlarına bilgiler veriliyor. Lefkoşalıların sağlığı için sorumlulukla çalışan LTB ekipleri, gıda güvenliği konusundaki bilgilendirme ve denetleme çalışmalarına süreç boyunca aralıksız devam edecek.